Bergslagen Cycling - ny webbkarta

Bergslagen Cycling - ny webbkarta

Sveriges bästa digitala cykelkarta. Ambitionsnivån är hög när Bergslagen Cycling nu släpper en ny karta över de drygt 130 lederna. Mobilvänlig design med digitala ledbeskrivningar, platsbaserad felrapportering och inspirerande samlingar. Det är bara några av nyheterna inför cykelåret 2021. Invit har hjälpt Bergslagen Cycling med utveckling och design. Länk till kartan.

Uppmärksammat i TV, radio och tidningar

P4 örebro

SVT

Besöksliv

Hitta rätt led
Kartan erbjuder mycket nytt. Dels finns nu filter och sökfunktioner som gör det lätt att snabbt hitta rätt led. Ledbilder, höjdkurvor och digitala ledbeskrivningar ger snabbt en bild av vad det är för typ av led.

- Vi har så mycket att erbjuda, så vi hoppas att många kommer att hitta nya favoriter, säger Simon Tullstedt, projektledare för Bergslagen Cycling på Region Örebro län.

Positionering förenklar
Med mobilens GPS-position kan användaren visa sin position på kartan, sortera lederna automatiskt så att de närmsta lederna visas först och rapportera eventuella fel på lederna. Att alla felrapporter nu får en position underlättar rejält för arbetet med ledernas kvalitet. Det är också möjligt att i efterhand placera ut en kartnål på en led för att rapportera till exempel en saknad skylt eller ett träd som fallit. Eftersom cyklister ofta har sina egna favoritappar för navigering erbjuds så kallade GPX-filer för alla leder.

Inspirerande samlingar
En annan nyhet är de ledsamlingar som visas på startsidan. De kommer att släppas och uppdateras med jämna mellanrum för att inspirera till nya äventyr, små som stora. Inför sommaren kommer Bergslagen Cycling också att släppa kurerade samlingar, där lokala cyklister får välja sina favoritleder i området för att inspirera andra. En tydlig ambition med samlingarna är också att skapa mer hållbara resmönster, där besökare stannar längre i länet eller väljer att ta tåget med cykeln, så småningom.